Ειδήσεις

Το πιο λεπτό ρολόϊ στον κόσμο

Πρόκειται για το Piaget 900P το οποίο δικαίως κατέκτησε την πρώτη θέση ως το πιο λεπτό ρολόϊ που κατασκευάστηκε ποτέ. Με πάχος 4 μόλις χιλιοστά,  πιο λεπτό δηλαδή και απο το λουράκι, και με έναν μοναδικό αυτόματο μηχανισμό, δικαίως κλέβει τις ματιές και τις εντυπώσεις απο τους λάτρειας και όχι μόνο, το ανδρικού ρολογιού. Να τονίσουμε πως η διάμετρος του είναι στα 3.8 εκατοστά.

2 1

 

 

 

Απάτες μέσω ψεύτικων eshop

Την πρώτη θέση στην ψηφιακή διαδικτυακή απάτη κατέχει η Ουκρανία εδώ και 4 χρόνια.Νύφες πανέμορφες που ζητούν γαμπρούς απο Ελλάδα οι οποίες φυσικά δεν υπάρχουν, με ιούς όπως αυτοί που μπλοκάρουν το pc σας  και ζητάνε να καταβάλετε λεφτά γιατί οι τοπικές αρχές σας το έχουν κλειδώσει, μέχρι τον ιό cryptolocker που κλειδώνει όλα τα αρχεία σας και ζητά υπέρογκα ποσά για τον κωδικό ξεκλειδώματος των αρχείων σας. Ο στόχος των θυμάτων τους είναι διεθνής, γι’ αυτό και ο ιός εμφανίζεται μεταφρασμένος και με τη σημαία και τα σήματα των αρχών του εκάστοτε θύματος, έτσι είναι πιο πειστικός και αληθοφανής.

89u89y

 

 

 

 

 

Τη δεύτερη θέση στο ψηφιακό έγκλημα κατακτά η Νιγηρία με όχι όμως τόσο εξειδικευμένες απάτες όπως η Ουκρανία. Η χειρότερη περίπτωση είναι να σας ζητήσουν να στείλετε χρήματα γιατί έχετε κερδίσει μια αμύθητη περιουσία απο ένα θείο που ούτε τον ξέρετε, και πρέπει να δώσετε λεφτά για τα τυπικά έξοδα μεταφοράς των χρημάτων που κληρονομήσατε σε σας.Δρουν ομαδικά, στέλνουν χιλιάδες email καθημερινά και περιμένουν μέχρι κάποιος αφελής να «τσιμπήσει» την απάτη. Παλαιότερα η ίδια απάτη γινόταν μέσω αλληλογραφίας, όπου το θύμα παραλάμβανε επιστολή με σφραγίδες, υπογραφές απο ανθρώπους-φαντάσματα, και λόγω της ελλειπής ενημέρωσης του κόσμου, η επιτυχία των απατεώνων ήταν σε μεγαλύτερα ποσοστά.

nigerian scammers

 

 

 

 

 

 

 

Πλέον όμως έκαναν και την εμφάνιση τους εκλεπτυσμένα eshop που πουλάνε απο ρολόγια αντίγραφα μέχρι και κινητά τελευταίας τεχνολογίας, με την προϋπόθεση βέβαια πάντα πως θα προκαταβάλετε χρήματα.Είναι απλώς ιστοσελίδες που δε διαθέτουν στην πραγματικότητα κάτι, απλά δελεάζουν τα υποψήφια θύματα με χαμηλές τιμές, γρήγορη παραλαβή, εγγύηση κλπ. Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα παραπάνω eshop-φαντάσματα που μερικά διαθέτουν και διεθνή αριθμό κλήσης στην Αμερική για να τους μιλήσετε. Θα καταλάβετε βέβαια πως αυτός που σας μιλά ούτε Αμερικάνος είναι, αλλά θα είναι πολύ πρόθυμος να σας εξυπηρετήσει αφού θα σας ζητήσει να προκαταβάλετε χρήματα μέσω κάρτας ή μέσω εμβάσματος, με αποδέκτη κάποιον στην Ουκρανία, Κίνα, Νιγηρία, ή γενικά σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

Αμέσως μετά αφού παραλάβουν τα χρήματα, ο χρόνος θα περνά και ή θα παραλάβετε κάτι ευτελούς αξίας, ή χαλασμένο, ή τίποτα απολύτως. Το πιο σοβαρό είναι πως θα έχουν και τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σας όπως και τα δικά σας, και αυτό σας εκθέτει σε πολλούς κινδύνους χρέωσης χωρίς τη θέληση σας.

 

Τι διαφορά έχει ένα quartz, αυτόματο και κουρδιστό ρολόϊ;

Είναι τρεις διαφορετικοί μηχανισμοί. Τα ρολόγια quartz δουλεύουν με μπαταρία ή και με ηλιακή ενέργεια μερικά. Χρειάζεται αλλαγή μπαταρία κάθε 1 εως 3 χρόνια και ταυτόχρινα θα χρειαστεί να γίνει αδιαβροχοποίηση για να ξαναγίνει το ρολόϊ στεγανό. Πέρα απο αυτά δεν χρειάζονται κάποια επιπλέον φροντίδα. Η κίνηση των δεικτών πχ δευτερολέπτων είναι διακομένη κάτι που είναι χαρακτηριστικό δείγμα των quartz ρολογιών.

Τα αυτόματα ρολόγια λειτουργούν με την κίνηση του χεριού. ‘Οσο τα φοράμε αυτά αντλούν ενέργεια απο ένα balance συνήθως που υπάρχει στο μηχανισμό και έτσι δεν χρειάζεται κάποια άλλη πηγή ενέργειας για να λειτουργήσει. Επίσης δεν χρειάζονται σέρβις αν και μερικά αναλόγως τη μάρκα, οι κατασκευαστές συνιστούν μια φορά στα 3 ή τα 5 χρόνια να γίνεται ένας προληπτικός έλεγχος ή και σέρβις. Η κίνηση στους δείκτες είναι συνεχόμενη χωρίς διακοπές. Αν δε φορέσουμε το ρολόϊ για κάποιο διάστημα, ο μηχανισμός θα αρχίσει να αποφορτίζεται και στο τέλος θα σταματήσει. Με μια απλή κίνηση όμως αμέσως είναι δυνατή η άμεση επαναλειτουργία του.

Τα κουρδιστά ρολόγια λειτουργούν ακριβώς όπως τα αυτόματα που γράφουμε παραπάνω, με τη μόνη διαφορά πως δεν τροφοδοτούνται με ενέργεια απο την κίνηση του χεριού μας αλλά απο το κούρδισμα της κορώνας του ρολογιού. Συνήθως ανα 2 ή 3 μέρες χρειάζεται ένα τακτικό κούρδισμο περίπου για 1 λεπτό για να λειτουργήσει σωστά.

Δείτε το βίντεο παρακάτω και παρατηρείστε τη διαφορά κίνησης στον δευτερολεπτοδείκτη:

 

Τι συμβαίνει με τα smartwatch;

Τα έξυπνα ρολόγια, ή αλλιώς smartwatches, έχουν αυτή τη στιγμή καταλάβει μια μικρή μερίδα του αγοραστικού κοινού. Με σχεδιασμό που κυμαίνεται σε μεσαία ως χαμηλά επίπεδα, και λειτουργίες που δεν βολεύουν πάντα (ποιος μπορεί να μιλά στο ρολόϊ του την ώρα που οδηγεί;) έχουν χαμηλή ζήτηση και αυτή κυρίως απο gadget-άκηδες κοινώς που θέλουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. ‘Ομως έχουν αναγγελθεί απο Ελβετικές και Ιαπωνέζικες εταιρίες, ρολόγια που ίσως θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα αναλογικά, αφού διακρίνονται απο την υψηλή τους αισθητική και την μοναδική αυτονομία τους τόσο σε θέμα φόρτισης, όσο και σε θέμα λειτουργιών. Οι εταιρίες υπόσχονται ισχυρά μεγάφωνα,
κάσα απο χρυσό, τιτάνιο, ή ατσάλι, λουριά απο δέρμα, και σχεδίαση που μπορεί να ικανοποιούσε ακόμα και τον πιο φανατικό συλλέκτη ρολογιών.

smartwatch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μήπως η μάχη αναλογικής και ψηφιακής τεχνολογίας στα ρολόγια μόλις άρχισε; Ποιος δε θυμάται την απότομη στροφή απο τον αναλογικό ήχο και εικόνα σε ψηφιακή μορφή; Πόσοι μείνανε ακόμα να ακούνε απο πικάπ, να χρησιμοποιούν κασετόφωνο, βιντεοκασέτα, αναλογική κάμερα; Όλα γίνονται πλέον απο ένα κινητό. Η ωρολογοποιία είναι απο τις λίγες τέχνες υψηλού επιπέδου και πολυκλοκότητας που έχει παραμείνει ακλόνητη σε αυτήν την ψηφιακή παλλίροια που κατακλύζει την καθημερινότητα μας. Τι σημασία θα έχει πια στο μέλλον τι μάρκα είναι ένα ρολόϊ, αφού ο σχεδιασμός του θα είναι ίδιος με ένα παράπλευρο; Ο σχεδιασμός δεν μπορεί να κατοχυρωθεί εκτός αν πρόκειται για κάτι ήσσονος σημασίας, τα λογότυπα, τα σήματα και οι κωδικοί όμως μπορούν. Θα έχει όμως πλέον σημασία τι μάρκα ή τι σήμα έχει ένα smartwatch (αρκεί να μην έχει αντιγραμμένο λειτουργικό άνευ άδειας), αν θα εξυπηρετεί με πολλούς τρόπους την καθημερινότητα; ‘Ηδη υπάρχουν ρολόγια που μετράνε πίεση και σφυγμούς. Φανταστείτε το ρολόϊ αυτό στο χέρι ενός καρδιοπαθούς, αλλά να έχει τη δυνατότητα να στείλει sms ή να παίρνει τηλέφωνο το γιατρό σε περίπτωση που το ρολόϊ διαπιστώσει μεγάλη αύξηση παλμών ή πίεσης. Σας μοιάζουν όλα αυτά απίθανα; Ο χρόνος θα δείξει!

 

Γιατί τα ρολόγια δείχνουν σχεδόν πάντα 10 και 10;

whyΟ λόγος είναι καθαρά αισθητικός. Στις διαφημίσεις, έντυπες ή ηλεκτρονικές, ένα ρολόϊ δείχνει συμμετρικό, φαίνεται επίσης ακόμα και να χαμογελά με τη φορά των δεικτών! Στη θέση επίσης αυτή το λογότυπο του κατασκευαστή που είναι πάνω στη θέση 12 δεν κρύβεται, ενώ γενικά η αισθητική προτάσει πως η θέση αυτή των δεικτών είναι η δέουσα. Κυκλοφορούν φήμες πως η ώρα αυτή είναι που δολοφονήθηκε ο Αβραάμ Λίνκολν, ο Κένεντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Επίσης φημολογείται πως είναι η στιγμή που έπεσε η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, όμως στην πραγματικότητα είναι απλά μύθοι που καμμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

 

 

Το πιο παράξενο ρολόϊ που κατασκευάστηκε!

Το Cabestan Winch Tocabestan-watch2urbillion κερδίζει άνετα τον τίτλο του πιο περίεργου ρολογιού χειρός στον κόσμο!

Ο αυτόματος μηχανισμός του αποτελείται απο 1352 κομμάτια και την κίνηση στο τύπου «κοντερ» καντράν δίνει μια αλυσίδα με 450 κρίκους.

Απίστευτη λεπτομέρεια, χειροποίητο, που το κόστος του ειναι εκτός πραγματικότητας, δεν παύει όμως να κάνει αυτό που πρέπει:

Να δείχνει την ώρα με τον πιο περίεργο και μοναδικό τρόπο!

 

 

 

To πιο δύσχρηστο ρολόϊ που κυκλοφόρησε!

Η εταιρία Shsheffielddivereffield έβγαζε σε παραγωγή ρολόγια τη δεκαετία του ’60. Ένα απο τα πιο αποτυχημένα μοντέλα της ήταν αυτό το καταδυτικό της φωτογραφίας!

Σε κατηγορία τιμής ήταν πολύ προσιτά, στο επίπεδο πχ της Timex, όμως ο ελλειπής και περίεργος συχνά σχεδιασμός των ρολογιών, έκανε την εταιρία να αποχωρήσει απο την αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ειδήσεις
Average rating:  
 3 reviews
by Ελένη on Ειδήσεις

Ακουλούθησα ηδη κάποιες συμβουλές που δίνετε στο θέμα ασφάλειας! Θα επισκέπτομαι συχνά το site σας να διαβάζω νεότερα, ευχαριστώ!

by Σωκρατης on Ειδήσεις

Συνεχίστε την καλή δουλειά, πιο συχνή ανανέωση ειδήσεων.

by Marios on Ειδήσεις

Χρήσιμες ειδήσεις, θα θέλαμε περισσότερο απο το χώρο του ρολογιού πχ νέα μοντέλα, beselworld κλπ


Σχετικά

αντιγραφα ρολογια rolex replica απομiμηση watches clone replicas κλώνος copy ρολεξ πιστά αντίγραφα ρολογιών rolex ρεπλικα, watches, απομιμήσεις,

Τα ρολόγια είναι κατασκευασμένα απο ατσάλι αμετάβλητο, ορυκτό κρύσταλο ζαφείρι στην οθόνη αχάρακτο, φώσφορο στις θέσεις της ώρας αλλά και τους δείκτες.
Διαθέτουν μεγάλη αυτονομία αφού έχουν μηχανισμό ταχύπαλμο Citizen, αυτόματο συνεχούς ροής που τροφοδοτείται απο την κίνηση του χεριού. Ολα τα διακριτικά είναι ενχάρακτα περιμετρικά της κάσας, στο κουρδιστήρι και στο κούμπωμα.
Η ιστοσελίδα είναι 100% mobile friendly

Call Now Button
Replica Rolex collection